Nieuws
Nieuwe eigenaar Landal Greenparks kantoor

Het Haagse Kingsbridge Investment B.V. is eigenaar geworden van het pand aan de Vliet waar tot voor kort Landal Greenparks in zat: het zogenoemde Triadome aan de Dr. Van der Stamstraat in Leidschendam. De nieuwe eigenaar heeft een overeenkomst met de gemeente gesloten om samen een plan te gaan maken voor deze plek.

Het pand, gebouwd in 1986 en 722 vierkante meter groot, staat nu leeg. Ad Hocbeheer bewaakt het. Het gebouw was eigendom van Syntrus Achmea real Estate and finance, onderdeel van verzekeraar Achmea. Het staat op 1871 vierkante meter grond in Klein Plaspoel Polder (KPP).

Al in 2018 liet Syntrus Achmea de gemeente weten te bekijken of er op die plek een herontwikkeling tot stand kon komen. Zoals bekend wil de gemeente in KPP huizen bouwen. Tot nu toe was het terrein van het Triadome-gebouw niet in die plannen meegenomen.

In de overeenkomst die de eigenaar met de gemeente sloot staat dat de gemeente een ‘spelregelkaart’ gaat maken voor de locatie. Hierin staan de basisregels waar het bouwplan aan moet voldoen, zoals bouwhoogte en parkeernormen. Verder wordt in deze spelregelkaart een wandelpad langs de Vliet en een doorlopend fietspad vanaf de Cornelis Voorhoevelaan naar het Damcentrum ingepast.

De spelregelkaart wordt de komende maanden in participatie met de bestaande klankbordgroep Klein Plaspoelpolder en de omwonenden van de Triadome-locatie opgesteld. Na vaststelling van de spelregels door B&W kan Kingsbridge Investment B.V. een bouwplan maken dat past binnen de spelregelkaart.

Kingsbridge Investment B.V. is actief als projectontwikkelaar. De overeenkomst met de gemeente werd getekend door Robert van Rossum (vastgoedbelegger, makelaar) en Edwin Ouwerkerk (Bakels en Ouwerkerk bouwgroep). Namens B&W zette wethouder Astrid van Eekelen haar krabbel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter