Nieuws
Bezwaren tegen sociale woningbouw

In de Prinsenhof en de Amstelwijk (Fluitpolderplein) mogen op twee plekken geen 215 nieuwe sociale woningen komen. Dat zal de problemen in beide wijken alleen maar versterken. Voor de bouw moeten meer plaatsen in de gemeente gezocht worden. Er zijn bovendien meer typen woningen nodig, ook in het middensegment (huur 700 tot 1000 euro), goedkope koopwoningen en seniorenwoningen.

Dat is de uitkomst van een debat in een commissie van de gemeenteraad over het voornemen van wethouder Jan-Willem Rouwendal om 150.000 euro uit te gaan geven aan een onderzoek naar de sociale woningbouw in de Prinsenhof en Amstelwijk. De bestuurder noemde de vraag of het verstandig is in beide wijken de sociale woningen neer te zetten ‘terecht’. In het onderzoek zal derhalve veel nadruk gelegd worden op het maatschappelijke draagvlak voor het voornemen.

Rouwendal noemde het daarnaast ‘zeer waarschijnlijk’ dat uit het onderzoek blijkt dat er niet exclusief sociale woningen moeten komen maar een gemengd pakket woningen. Ook het aantal van 215 staat niet vast, zo gaf de wethouder te kennen. Hij zei ook bereid te zijn te kijken naar nog meer plekken voor sociale woningbouw. Hij noemde daarbij Klein Plaspoelpolder en de plek waar nu nog het Diaconessen ziekenhuis staat aan de Fontyenenburghlaan in Voorburg. ,,Maar dat gaat wel langer duren”, aldus Rouwendal.

B&W willen voor 2025 750 sociale woningen realiseren. De teller staat tot nu toe op nul. Dit jaar wordt wel gestart met de bouw van 48 sociale woningen aan de Rijnlandlaan in Voorburg. Begin 2022 loopt de termijn van de huidige coalitie af. Het is nu al zeker dat de gedachte 750 woningen er dan niet staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter