Nieuws
Parkeerbeleid Binckhorst leidt tot vragen

D66 en GBLV willen uitleg van B&W over de Haagse voornemens over parkeren op de Binckhorst als daar 5000 nieuwe woningen verschijnen. De raadsleden Charlotte Bos (D66) en Monica Velù hebben schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving bij Vlietnieuws.

Bos wil weten of B&W op de hoogte zijn van de Haagse voornemens, of daarover met Den Haag is gesproken, of de gemeente onderzoek doet naar de gevolgen van de Haagse voornemens voor omliggende Voorburgse wijken en of B&W bezig zijn met het ontwikkelen van alternatieven zoals openbaar vervoer.

Velù heeft in grote lijnen dezelfde vragen. Zij wijst er op dat Den Haag steeds nieuw beleid presenteert dat gevolgen heeft voor Leidschendam-Voorburg, met name ten aanzien van de leefbaarheid. Zij wil van B&W weten wat het beleid is ten aanzien van deze ontwikkeling.

Den Haag wil adressen in de Binckhorst geen parkeervergunning voor parkeren op straat geven. Er komen alleen stroken voor laden/lossen en afzetten van personen. Parkeren moet op eigen terrein of in centrale voorzieningen (garage’s).

De parkeernorm (hoeveel parkeerplaatsen zijn er nodig voor de 5000 woningen) wordt gehalveerd. Voor studenten worden geen parkeerplekken gereserveerd, voor bezoekers één plek op tien mensen. Er gaat ook gewerkt worden met deelauto’s waarbij één auto vier parkeerplaatsen moet ‘vervangen’.

Over de mogelijke effecten op de omliggende wijken in Leidschendam-Voorburg reppen B&W in Den Haag niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter