Nieuws
Geen nader inzicht in financiering LED-lampen sport

Wethouder Nadine Stemerdink geeft de gemeenteraad geen nieuwe informatie over de wijze waarop zij een krediet voor het aanbrengen van energiebesparende LED-lampen op sportcomplexen financiert.

Dat blijkt uit antwoorden van de wethouder op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk. Voor het project vraagt de bestuurder toestemming van de gemeenteraad om een krediet van 466.500 op te nemen. Behalve GBLV plaatste ook D66 vraagtekens bij de financiering.

De rente en aflossing van dat krediet kosten 14.500 euro per jaar. Die last wordt in de meerjarenbegroting 2021-2024 opgenomen. Omdat de sportverenigingen als de LED-lampen er hangen, zelf onderhoud en vervanging gaan doen, scheelt dat de gemeente per jaar 20.000 euro onderhoudskosten. Die post in de meerjarenbegroting wordt dus met dat bedrag gekort.

De wethouder geeft aan het krediet in 30 jaar af te schrijven: omgerekend 435.000 euro. Met welk rentepercentage zij rekent, geeft Nadine Stemerdink niet aan. Vermoedelijk is dat 2 procent over de hele periode.

De betrokken verenigingen, die zelf ook zo’n 350.000 tot 400.000 euro aan het project bijdragen, kunnen hun investering in 3 tot 5 jaar afschrijven, aldus de wethouder. Daarnaast zit er op het hele project nog een subsidie van 30 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter