Nieuws
Schouten en De Jong Projectontwikkeling in problemen

Schouten en De Jong Projectontwikkeling zit in financiële problemen. Omdat men vorderingen van de gemeente Rijswijk niet betaalde heeft een door die gemeente ingeschakeld incassobureau recent beslag gelegd op bankrekeningen en onroerendgoed van het bedrijf. Onder druk daarvan is Schouten en De Jong Projectontwikkeling een betalingsregeling met Rijswijk overeen gekomen.

Dat blijkt uit een brief van de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen aan zijn gemeenteraad. In het najaar van 2019 gingen Schouten Bouw en Schouten Ontwikkeling failliet. Rondom Schouten Bouw functioneerden een hele verzameling van gelieerde bedrijven die allemaal wel juridisch zelfstandig waren.

Bij de Rijswijkse vordering ging het in totaal om 243.000 euro. De gemeente schakelde het incassobureau in nadat diverse mondelinge en schriftelijke contacten met Schouten en De Jong Projectontwikkeling niet tot betaling leiden.

Dat bedrijf moet volgens contract op eigen kosten ook nog de openbare ruimte inrichten bij een bouwproject van Schouten Bouw in de gemeente dat nu door een andere aannemer is overgenomen. Dat is Schouten en De Jong Projectontwikkeling ook mondeling en schriftelijk meegedeeld. Rijswijk heeft daarop nog geen reactie ontvangen.

B&W van Leidschendam-Voorburg doen nog steeds zaken met Schouten en De Jong Projectontwikkeling. Het meest recent bij de bouw van zeven villa’s aan de Veursestraatweg, ten noorden van de Noortheylaan. Dit ondanks het feit dat de onderneming ook deze gemeente nog geld schuldig is. (illustratie opleid.info)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter