Nieuws
Actie behoud Veurtheater: 4022 euro

De actie die Tessa Hoenselaar in het najaar van 2019 startte om het Veur Theater aan de Damlaan in Leidschendam te behouden, heeft 4022 euro opgeleverd. De bijbehorende cheque is door de initiatiefneemster overhandigd aan twee bestuursleden van de Stichting Het Veur Theater: Ingrid Blom en Oscar van Schijndel.

Eind 2019 leek het erop dat het Veur Theater geen subsidie van de gemeente zou krijgen waardoor men geen nieuw theaterseizoen (2020-2021) meer zou kunnen ingaan. Inmiddels is duidelijk geworden dat het theater 40.000 euro gemeentelijke steun ontvangt met als voorwaarde dat men opgaat in één organisatie met Theater Ludens.

Gezien het ontbrekende zicht op subsidie, en een aflopend huurcontract met de gemeente, liet de leiding van het Veur Theater weten geen programmering voor het seizoen 2020-2021 te zullen verzorgen. Achter de schermen ging men echter wel met die programmering aan de gang. Die kan nu met de toegezegde subsidie en het geld uit de actie van Jessa Hoenselaar, waargemaakt worden. In april moet de kaartverkoop gaan starten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter