B&W willen het splitsen van een woning in meerdere kleinere woningen vergunningplichtig maken. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal het VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel laten weten in antwoorden op vragen. Nu kan de gemeente niets doen tegen woningsplitsing. Volgens de wethouder komt door dit fenomeen de leefbaarheid in het gedrang. Bovendien ontstaat er meer parkeeroverlast.

Vorig jaar zijn zeven omgevingsvergunningen aangevraagd voor een woningsplitsing. De gemeente mag dan alleen toetsen op zaken als bouwkundige aanpassing en brandveiligheid. Dit jaar al één. Bij de zeven ging het om vier in Voorburg-Noord, één in Bovenveen (Voorburg) en één aan de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg. Allemaal gebieden tegen Den Haag aan. Twee aanvragen waren er voor het Damcentrum Leidschendam.

Volgens de wethouder neemt woningsplitsing toe. Over de afgelopen vier jaar werden er dertien vergunningen (inclusief de acht in 2019 en 2020) voor aangevraagd. Als redenen noemt Rouwendal de toenemende woningnood en het tekort aan goedkope woningen. (foto Keuringsdienst voor wonen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter