Nu de zon af en toe weer schijnt begint het te kriebelen: de (moes)tuin in! Hebt u geen tuin en/of zou u het leuk vinden -met begeleiding van  vrijwilligers- een moestuintje te gaan onderhouden in een vierkante meter (m2) bak bij Stadstuin Rusthout? In deze Stadstuin aan de Noordsingel 3 in Leidschendam zijn meer dan 30 m2 bakken, die deels door schoolkinderen en deels door volwassenen -al dan niet met hun (klein)kinderen- worden onderhouden. Sla, radijzen, worteltjes, peultjes enz. uit eigen minimoestuin, getuige zijn van het wonder dat een zaadje uitgroeit tot een prachtige plant: redenen genoeg om mee te doen.

Kriebelen de groene vingers al? Meldt u zich dan aan via info@stadstuinrusthout.nl Er zijn op dit moment nog enkele bakken vrij, zowel bakken op stahoogte, als bakken op de grond. Wilt u meedoen, maak dan graag uw voorkeur kenbaar voor een lage of hoge bak.

Men begint op woensdag 25 maart om 14.00 uur met een startbijeenkomst waarin een en ander wordt uitgelegd. Daarna zijn de vrijwilligers Anneke, Ellie, Greet en/of Klaske voorlopig elke woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur aanwezig om te helpen. Het seizoen duurt tot 1 november.
De kosten voor het gebruik van een m2 bak bedragen 52,50 euro per seizoen. Dit is inclusief een bijdrage als donateur. Wie al donateur is betaalt 37,50 euro.

Donateur zijn heeft voordelen. Men wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten op de Stadstuin en geniet speciale privileges. En daarbij steun je natuurlijk de Stadstuin, die draaiende wordt gehouden door uitsluitend vrijwilligers. De kosten zijn inclusief gebruik van bakken, compost, veel soorten biologische zaden, af en toe plantjes, tuingereedschap en wekelijks een kopje thee.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter