Nieuws
Investering in paardensport nodig

De provincie Zuid-Holland moet investeren in de paardensport. Die sector heeft enorme groeimogelijkheden, ook als het gaat om recreatie en toerisme. Bovendien is de sport goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Dat staat in de nota ‘Ruiters en menners in beeld’ die in opdracht van het provinciaal bestuur is gemaakt.

Zuid-Holland heeft de meeste ruiters van Nederland: 80.000. Toch ligt er maar 550 kilometer ruiterpad. Veel van die paden wordt slecht onderhouden en zijn moeilijk te vinden. Plekken waar ruiters wegen moeten oversteken zijn vaak onveilig. De faciliteiten voor ruiters zijn minder dan in andere provincies.

De lengte ruiterpaden moet naar 1250 kilometer. Daarnaast moeten er hippische ‘hotspots’ komen in natuur- en recreatiegebieden inclusief drinkplekken voor de paarden, parkeerplaatsen voor paardentrailers, horeca en rustplaatsen. De hotspots zouden ook gekoppeld moeten worden aan verblijfsaccommodaties voor ruiters en paarden.

Oversteekplaatsen moeten veiliger gemaakt worden. Het onderhoud van ruiterpaden moet beter evenals de markering van die paden en de bewegwijzering. Voorts moet Zuid-Holland de paardensport gaan promoten, mede vanwege het economische belang. Het gaat immers niet alleen om recreatieve ritten van 1 tot 1,5 uur maar ook om regioritten (tot 3 uur) en toeristische ritten (meerdaags).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter