De informatie die wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad vorige week gaf over te hard rijdende automobilisten in de Zeeheldenwijk Leidschendam, klopt niet. Volgens de bestuurder werd er hoogstens vijf kilometer te hard gereden (geen 30 maar 35); volgens de bewoners was dat tussen 10 en 13 kilometer te hard.

Dat bleek tijdens een presentatie van het Burgerinitiatief Zeeheldenwijk, dinsdagavond bij de gemeenteraad. De wethouder beriep zich op metingen van juni 2019 in de De Ruyterstraat en op de Broekweg. De heer Bergers haalde ook de metingen aan de De Ruyterstraat aan, evenals metingen aan de Trompstraat.

Op de Trompstraat reed de snelste auto 53 kilometer per uur; de snelste vrachtwagen 40. Bij de De Ruyterstraat waren dat respectievelijk 51 en 41 kilometer.

Volgens de heer Bergers is het niet meer de vraag of er een ongeluk met spelende kinderen gaat gebeuren maar wanneer. ,,De buurt is er klaar mee”, zo stelde hij en bood 154 handtekeningen aan van bewoners die om snelheidsmaatregelen vragen. In de wijk wonen 445 huishoudens.

De snelheidsovertreders zijn bewoners van de wijk maar ook bijvoorbeeld de wagens van Avalex. Naast drempels, verhoogde kruispunten en betere bebording willen de inwoners éénrichtingverkeer in de wijk invoeren waardoor er minder verkeer door de straten rijdt.

Wethouder Van Eekelen kondigde vorige week aan het aanbrengen van verkeersdrempels en verhoogde kruisingen te willen gaan uitvoeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter