Nieuws
Vragen over uitblijven Vlietbrug Leidschendam

GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk wil van verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw weten waar het besluit blijft over het al dan niet bouwen van een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam.

Van Wijk wijst erop dat de wethouder in het voorjaar van 2019 een besluit aankondigde kort voor, of kort na de kerstvakantie. Nu is het echter al maart en er is nog steeds niets bekend gemaakt.

Het raadslid vraagt van de wethouder een opgave over alle onderzoeken die naar de brug zijn gedaan; de kosten van al deze onderzoeken en de ambtelijke kosten voor het project.

Op 17 januari sprak de gemeenteraad nog over de brug. Aanleiding vormden toen drie stukken die wethouder Bouw aan de gemeenteraad gezonden had: verslag overleg met het provinciaal bestuur over de brug (de provincie beheert de Vliet); een kostenraming voor aanleg van de brug; standpunt van justitie over het invoeren van selectieve toegang voor auto’s tot het Damcentrum.

De wethouder gaf toen aan dat er nog een onderzoek liep naar het effect van de brugbouw op het stikstofgehalte in natuurgebieden. Zij beloofde dat onderzoek voor een week later. Het is tot nu toe echter niet verschenen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter