Nieuws
Nader onderzoek of gemeente privacy-proof is

B&W gaan nader onderzoek doen naar de vraag of de gemeente privacy-proof is. Dat wil zeggen: op alle terreinen voldoet aan wet- en regelgeving ter bescherming van de privacy. CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont had de burgemeester daar naar gevraagd. Al eerder gaf Klaas Tigelaar aan niet te weten of de gemeente privacy-proof is.

In een bericht aan de gemeenteraad stelt de burgemeester nu voor de kwestie samen met de gemeenteraad te gaan onderzoeken. Zo zal er een presentatie over het onderwerp komen voor gemeenteraadsleden. Daarnaast komt er dit jaar een privacy-rapportage aangaande 2019. Daarin zal de gemeente concreet aangeven wat er al gedaan is om privacy van inwoners te beschermen.

De burgemeester laat de gemeenteraad tevens weten dat er zich in 2018 en 2019 geen datalekken bij de gemeente hebben voorgedaan: beveiligingsincidenten, met mogelijk schade voor de privacyrechten van inwoners en/of medewerkers. Er zijn bij de gemeente ook geen incidenten geweest, waarbij – achteraf – daadwerkelijk schade voor de privacyrechten van de inwoner en/of medewerker is geconstateerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter