Nieuws
Zwijgen over contracten met Schouten en De Jong

B&W willen geen informatie geven over de mogelijkheid contracten met Schouten en De Jong Projectontwikkeling te verbreken noch over de vraag of er dan een schadevergoeding betaald dient te worden. Er is ‘geen aanleiding voor’, aldus een woordvoerster van B&W in antwoord op vragen van Vlietnieuws.

Schouten en De Jong Projectontwikkeling zit in financiële problemen. De gemeente zit in een aantal bouwprojecten met de onderneming. Verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal liet eerder deze week weten dat de gemeente ‘geen aanmerkelijke financiële risico’s ‘ loopt met deze verbintenissen.

De gemeente heeft nog twee vorderingen op Schouten en De Jong Projectontwikkeling. Voor de afbetaling bestaat een betalingsregeling. Over welke bedragen het gaat willen B&W niet vertellen.

De gemeente zit in twee bouwprojecten samen met Schouten en De Jong Projectontwikkeling, zonder andere partijen. Het betreft de bouw van 4 woningen aan de Prins Hendriklaan Leidschendam (zijn afgebouwd) en de bouw van een aantal woningen aan de Westeinderweg in Stompwijk. Daarbij gaat het alleen om een intentie.

Op de vraag waarom de gemeente recent nog met Schouten en De Jong Projectontwikkeling in zee is gegaan voor de bouw van zeven villa’s aan de Veursestraatweg (De Groene Horsten) luidt het antwoord: ‘Voor de Groene Horsten is al in 2017 een overeenkomst gesloten met Veurse Horsten, een samenwerking van niet alleen Schouten en De Jong maar ook BPD. Veurse Horsten is ontwikkelaar/eigenaar van de betreffende grond en heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van woningen. Toetsingskader daarvoor is de ruimtelijke onderbouwing. De sloop van kassen en nieuwbouw van een beperkt aantal woningen draag sterk bij aan de ruimtelijke kwaliteit aan de Noortheylaan’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter