De gemeente doet vooralsnog niets aan een ‘spookhuis’ aan de Voorburgse Prinses Mariannelaan 53. Dit ondanks een overleg tussen ambtenaren van de afdeling handhaving en de eigenaar van het pand, eind 2018.

Op de vraag waarom er geen actie wordt ondernomen laat een woordvoerster van de gemeente weten: ,,De gemeente kan tijdelijk niet handhaven, maar kan gelet op de privacywet hierover verder geen mededelingen doen.’’

In september 2018 kwamen omwonenden in actie tegen het spookhuis, ooit vestigingsplaats van Autobedrijf Redenburg. Aan het leegstaande pand werd geen onderhoud gepleegd. Nadat er brokstukken van de gevel en het dak vielen, ramen ‘spontaan’ uit de sponningen knalden en hangjongeren het gebouw binnen drongen, was de buurt het zat.

GroenLinks-gemeenteraadslid Natalie Reijnders stelde B&W destijds vragen over de toestand en mogelijke oplossingen. Het pand is overigens eigendom van Kolk beleggingen b.v. uit Hoogeveen (Drenthe).

B&W lieten het raadslid weten dat de eigenaar van het pand recent was overleden en dat men met de erfgenamen ging bekijken wat er ging gebeuren. Er was volgens B&W wel gestart met herstelwerkzaamheden maar die waren stilgelegd.

Op 19 september 2018 zakte een deel van de erker uit het pand. Een dag werd die op last van de gemeente verwijderd. De openingen in het huis werden dichtgemaakt met platen hout en zeil.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter