De parkeerterreinen in natuur- en recreatiegebied Vlietland zijn vanaf morgen tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag) afgesloten. Dit om een toestroom van mensen in tijden van corona tegen te gaan. Het pontje over de Vliet dat vanaf Voorschoten toegang tot Vlietland verschaft nu de Vlietlandbrug onbruikbaar is, is door de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg uit de vaart genomen. Ook dit om te voorkomen dat het te druk wordt in Vlietland.

Bij landgoed De Horsten tussen Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten is het parkeerterrein aan de Papeweg in Wassenaar gisteren voor onbepaalde tijd afgesloten. Ook de toegang aan de Horst en Voordelaan op de grens met Leidschendam-Voorburg is dicht gegaan. De Horsten zijn alleen nog voor voetgangers toegankelijk vanaf de Papeweg. Daar kunnen ook fietsen neergezet worden.

Op de Voorburgse markt zullen aanstaande zaterdag ook weer kramen staan met nonfood koopwaar. Dat zijn de kooplieden met de gemeente overeen gekomen. Vanwege de coronacrisis waren tijdelijk alleen kramen met voedingsmiddelen toegestaan. Zo konden de kramen verder van elkaar af staan en werd een samen komen van te veel mensen op te klein gebied voorkomen.

Handhavers zullen er op toezien dat alles zaterdag  in goede orde verloopt. Mocht een en ander toch niet volgens afspraak of volgens de voorwaarden verlopen, dan kan er alsnog actie worden ondernomen en/of de markt (gedeeltelijk) ontruimd worden.

In Leidsenhage gaan veel winkels weer open. Wel moet klanten rekening houden met aangepaste openingstijden. De winkels die geopend zijn: Action, Adega, Albert Heijn XL, Alexanderhoeve, Amac, Auping, Bakker van Maanen, BCC, Bloem!, Casa, Daka Sports, De Hypotheker, De Nootzaak van Genieten, Dunkin’ Donuts, Etos, Henk Kraan, Holland&Barrett, Intertoys, Itoshii, Jamin, Jermoumi Olives & Grill, Jumbo Foodmarkt, Kippi, Kruidvat, Leonidas, Manfield, Media Markt, Middendorp, More Pastry, Nolten, Oranje Naald, Pavarotti Dolce, Primera, Re-Clinic, Salad Box, Schoonenberg, Slagerij Christiaanse, Specsavers, Timestore, Toko Bali, Vakschoenmakerij Krol, Van Haren, Van Os,
Vitaminstore, Vitaminboost.

Er liggen inmiddels zestien personen uit Leidschendam-Voorburg met het coronavirus in een ziekenhuis. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat het verbod op bezoek in verpleeghuizen blijft bestaan. In 900 van de 2500 verpleeghuizen in Nederland is het coronavirus geconstateerd.

Schoolbesturen in het basis- en voortgezet onderwijs zijn sinds de sluiting van de scholen op 16 maart 22 procent van hun leerlingen ‘kwijt’ geraakt, gemiddeld vier per school. De schoolleiding kan geen contact met de betrokken leerlingen krijgen. Ze nemen ook niet deel aan het online onderwijs. Leerplichtambtenaren gaan de leerlingen nu opsporen.

VOETBAL

De KNVB streeft er naar de competitie in het betaalde voetbal op 19 juni te hervatten en op 29 juli te beëindigen. De bekerfinale zou op 12 juli gespeeld moeten worden. Door het late einde van de competitie 2019-2020 zal er in de competitie 2020-2021 ook rond kerstmis gespeeld moeten gaan worden. Of de competitie dit seizoen echt wordt hervat is afhankelijk van een kabinetsbesluit. Mogelijk moet er zonder publiek gespeeld gaan worden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter