Groepen jongeren zijn een probleem aan het worden in de strijd tegen corona. Ze houden zich niet aan de regels om niet meer dan drie personen bij elkaar te komen en anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Paaszaterdag is verder rustig verlopen. Er waren weinig mensen onderweg. Strand, bossen en natuurgebieden lagen er veelal verlaten bij. Bij bouwmarkten, tuincentra en op de meubelboulevards was het wel druk, maar klanten hielden zich aan de coronaregels.

De gemeente Den Haag meldde dat de drukte in Den Haag Centrum goed beheersbaar was en mensen voldoende afstand tot elkaar hielden.

In Leidschendam-Voorburg riepen B&W de inwoners nog eens op de coronaregels te blijven volgen: ‘Het belooft een stralend mooi Paasweekend te worden.  Vorig weekend hielden veel mensen zich aan de regels.  Dit weekend sluiten we wederom de parkeerplaatsen bij Vlietland.  Het skatepark en de fitplaatsen houden we ook nog even dicht. Zorgen jullie ervoor dat het weer net zo rustig is als vorige week?’

Het aantal inwoners dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt bleef op zestien staan.

De NS voelde zich genoodzaakt bij Gouda twee treinen stil te zetten omdat er te veel mensen in zaten en men geen gehoor gaf aan oproepen meer plek voor elkaar te maken. Het betrof twee sprinters die onderweg waren van Rotterdam CS naar Amsterdam CS via Breukelen.

Voor inwoners die vandaag een Paasdienst of -mis willen bijwonen hebben PKN (protestantse kerken) en RK Vlietstreek (katholieke kerken) een mogelijkheid geschapen dat vanuit huis, op afstand, te doen. De Paasdienst en Paasmis starten om 11.00 uur. Voor de protestantse dienst is deze link bruikbaar https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10574 Voor de katholieke:https://rkvlietstreek.nl/federatie/video-van-de-eucharistieviering-van-pasen/

De Talentenloods roept getalenteerde jongeren uit Leidschendam-Voorburg op hun kunnen via een filmpje van drie minuten te tonen en in te sturen naar info@talentenloods.nl via wetransfer.com Dit onder het motto ‘Wie verrast ons’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter