Nieuws
Bouwplannen uitgesteld

De bebouwing van Klein Plaspoelpolder (KPP) en de Duivenvoordecorridor (DVC) komt later af dan gepland. Bij KPP is de vertraging twee jaar, bij DVC één jaar. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. De bouw in KPP en DVC moet nu beiden op 31 december 2025 gereed zijn.

Bij KPP schrijft de wethouder de vertraging toe aan ‘het bestuurlijke traject’ inzake de mogelijke komst van een nieuwe Vlietbrug. Wel is al duidelijk dat een gedachte basisschool in KPP er niet komt. Nu kunnen in plaats daarvan huizen worden neergezet. De wethouder verwacht op het hele bouwproject KPP een verlies van bijna 300.000 euro.

DVC is vertraagd omdat ontwikkelaars en bouwers langzamer grond afnemen dan voorzien. De gemeente denkt de bouw daar met een verlies van 4,7 miljoen euro te kunnen afsluiten.

Jan-Willem Rouwendal geeft verder aan dat er op de bouw van kinderopvang, Veurs Voorburg en 48 sociale woningen aan de Rijnlandlaan en omgeving in Voorburg een verlies geboekt wordt van 268.000 euro.

Voor de verliezen op de drie bouwprojecten wordt in de begroting een bedrag van 5,25 miljoen euro gereserveerd. De wethouder erkent echter dat het risico bestaat dat de verliezen nog hoger worden. Dat schat hij op 4,2 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter