Wat zes weken geleden nog normaal was, verandert nu meer en meer in de anderhalve meter samenleving. Vanuit het motto ’Samen maken we Leidschendam-Voorburg!’ is GBLV een kaartenactie gestart. ‘Kent u iemand in Voorburg, Leidschendam of Stompwijk die naar uw idee best even in het zonnetje mag worden gezet in deze bijzondere tijd, stuur dan een mail naar kaartenactie@gblv.nl met naam en bezorgadres. Wij zorgen vervolgens voor een fleurige kaart’, zo laat de partij weten.

Het aantal inwoners uit Leidschendam-Voorburg dat met het coronavirus in een ziekenhuis ligt is gedaald naar negentien. Het aantal aan het virus overleden inwoners bleef op 6 staan.

De organisatie van het Cultureel Zomerfestival heeft laten weten dat dit evenement niet doorgaat. Het zou op 31 augustus gehouden worden in winkelcentrum Julianabaan Voorburg.

Fletcher Hotels heeft alle hotels gereed gemaakt voor de 1,5 meter samenleving, zo meldt de organisatie. De keten maakt het voor gasten ook mogelijk een boeking gratis te verplaatsen naar een andere datum. Fletcher heeft een hotel naast winkelcentrum Leidsenhage/The Mall.

De ziekenhuisgroep HMC heeft van Centrient Pharmaceuticals 10.000 FFP-2 mondmaskers ontvangen ten bate van het personeel op de intensive care-afdeling. ‘De mondkapjes zijn al uitgebreid getest en helpen ons met het veilig behandelen van coronapatiënten. Heel erg bedankt’, aldus HMC.

In verband met het coronavirus ziet GGD Haaglanden zich genoodzaakt haar dienstverlening te beperken. Ter bescherming van onze cliënten en medewerkers, komen alle niet-noodzakelijke afspraken te vervallen. Medewerkers van de betreffende afdelingen worden elders binnen de organisatie ingezet bij de bestrijding van corona. Een overzicht van de bereikbaarheid van de verschillende diensten:

  • Voor vragen over corona zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via (070) 353 72 40, optie 0.
  • Telefonisch bereikbaar (maandag t/m vrijdag) van 8.30 tot 17.00 uur via (070) 353 72 40, optie 2.
  • Sociaal-medisch advies: gesloten.
  • Reizigersadvies en -vaccinaties: bereikbaar (maandag t/m vrijdag) van 08.30 tot 12.00 via 070-3537240, optie 1.
  • Centrum Seksuele Gezondheid: Vanaf donderdag 23 april beperkte dienstverlening.
  • Meldpunt Bezorgd voor Leidschendam-Voorburg: bereikbaar via (070) 353 72 91 (optie 3) of per mail meldpuntbezorgd@ggdhaaglanden.nl
  • Forensische geneeskunde: bereikbaar voor lijkschouw tijdens kantooruren via telefoon (070) 353 71 83 en buiten kantooruren via telefoon 070 353 96 05.

De rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat van de 120.000 bewoners van verpleeghuizen, 5300 mensen besmet zijn met het coronavirus en er 1430 bewoners aan zijn overleden.

Sinds de start van de coronamaatregelen heeft de politie 5500 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de 1,5 meter afstand hielden of in te grote groepen bijeen waren.

Het CBR heeft alle rij-examens tot 22 mei stopgezet.

Voor het MBO en het hoger onderwijs wordt bekeken of de scholen en instituten na 22 mei weer (gefaseerd) open zouden kunnen gaan.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter