Het wordt, ondanks de coronamaatregelen, weer drukker. Het autoverkeer is ten opzichte van maart met tien tot 20 procent toegenomen. Het aantal fietsers stijgt en er zijn ook steeds meer mensen op straat.

In Delft moesten gisteren drommen mensen het centrum op last van de politie verlaten. Datzelfde gebeurde op  het Kaapseplein in Den Haag. Vrijdagnacht trad de politie in Leidschendam al op tegen groepen mannen op de Burgemeester Velthuijsenlaan, het Fluitpolderplein en in de wijk Prinsenhof.

Ook op de Voorburgse markt was het gisteren druk. Volgens sommige bezoekers zelfs te druk waarbij de coronamaatregelen werden genegeerd. Ambtenaren van de afdeling handhaving waren echter afwezig. Dit in tegenstelling tot voorgaande zaterdagen.

Er trad geen wijziging op in het aantal inwoners van Leidschendam-Voorburg dat aan het coronavirus is gestorven (7) noch het aantal mensen dat met het virus in het ziekenhuis ligt (20).

De NS roept mensen op om morgen, Koningsdag, het spoor niet te benutten voor een leuk uitje. De treinenloop is afgestemd op en bedoeld voor het vervoer van mensen in cruciale beroepen, aldus de NS. Dat bedrijf loopt overigens door de coronacrisis dit jaar inkomsten ter waarde van 1 miljard euro mis. Men wil met de rijksoverheid bezien wat daaraan te doen valt.

Voor winkelcentrum Leidsenhage/The Mall dreigt een tegenvaller. Restaurantketen Vapiano is door de rechter uitstel van betaling verleend. Aanleiding vormen financiële problemen bij het Duitse moederbedrijf door de coronacrisis. Dat treft ook de Nederlandse dochter. Vapiano zou binnenkort een vestiging in Leidsenhage/The Mall openen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter