De gemeente heeft tot nu toe 110.000 van de 5 miljoen euro die was uitgetrokken voor maatregelen om de coronacrisis het hoofd te bieden, uitgegeven. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad bericht.

De 110.000 euro ging op aan meer gemeentelijke dienstverlening (communicatie, afzetten parkeerterreinen, verkeersregelaars), 35 tablets voor schoolkinderen en een subsidie voor bezoeklocaties bij verpleeghuizen.

De burgemeester wijst erop dat de grote kostenposten nog moeten komen. Hij noemt de schuldhulpverlening aan ondernemers; het kwijtschelden van de huur voor sportverenigingen, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties; steun aan initiatieven van ondernemers; uitvoering van de Tijdelijke ondersteuning zelfstandige ondernemers (TOZO).

De sportscholen, sauna’s, casino’s en sportkantines gaan mogelijk vanaf 1 juli weer open. Dat heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt. Een definitief besluit valt na een advies van het Outbreak Management Team (OMT). De premier gaf verder aan dat ook andere versoepelingen van de coronamaatregelen die voor 1 september gepland stonden, mogelijk al op 1 juli doorgevoerd worden.

Wat de bezoekersregeling in verpleeghuizen betreft meldde minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) dat vanaf half juni alle verpleeghuizen weer open zijn voor bezoek, al blijft dat beperkt tot één persoon. Of er meer kan bespreekt het kabinet met de verpleeghuizen.

Onderzoek van Google (mobiliteitsdata) heeft ondertussen uitgewezen dat Nederlanders weer steeds vaker de deur uit gaan. Bij de invoering van de coronamaatregelen brachten mensen 17 procent meer tijd thuis door, dan daar voor. Nu is dat percentage gedaald naar 12 procent.

Op 1 juni opent Familiepark Drievliet wederom haar poorten. Vooralsnog is men alleen in de weekeinden open. Vanaf 1 juli weer dagelijks. Er gelden coronamaatregelen. Zie voor meer informatie http://www.drievliet.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter