Nieuws
Wethouder op gesprek tijdens Roze Zaterdag

Wethouder Nadine Stemerdink heeft op Roze Zaterdag een bezoek gebracht aan het Veur Theater in Leidschendam. Zij ging daar in gesprek met leden van de Roze Plus Soos en een aantal jongeren van het GSA-netwerk op het Gymnasium Novum: jongeren die in gesprek gaan op scholen over dit onderwerp. Er werden over en weer ervaringen gedeeld.

GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance. De jongeren uit dit netwerk viel het op dat er vorig jaar meer vlaggen bij sportverenigingen hingen tijdens Coming Out Day. Vaker deze symbolen zien maakt dat je je meer gezien en welkom voelt. Maar uitgescholden worden voor homo is gewoon niet oké en gebeurt ook nog vaak op de sportvelden; dat voelt heel tegenstrijdig. ,,Misschien kunnen de verenigingen ook aan de slag met een eigen soort GSA, want op de scholen werkt het erg goed.”

De jongeren raden aan om een vaste contactpersoon per school met een GSA te hebben. ,,Hetero-zijn is binnen het onderwijs toch nog de norm, ook bij de informatie over seks bijvoorbeeld. Dan is het fijn dat de biologielerares vraagt wat wij hebben gemist. Zo kunnen we ook helpen de lessen te verbeteren.”

Conclusie van het gesprek: we willen nog meer investeren in het gesprek met elkaar. Door meer en laagdrempelige activiteiten te organiseren in onze gemeente bijvoorbeeld, niet alleen in Den Haag. Denk aan lezingen en presentaties. Ook is meer inspraak via de subsidiepartners gewenst. Wethouder Stemerdink: ,,Ik ga mij hier zeker sterk voor maken. En nodig iedereen uit daarin mee te denken en te doen. We willen tenslotte dat iedereen zich welkom voelt.” (foto gemeente LV)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter