Nieuws
Stadsbeheer weg uit Nieuwstraat Leidschendam

Stadsbeheer vertrekt uit de Nieuwstraat in Leidschendam. Er start een studie naar de toekomst van de beide andere vestigingen: Einddorpstraat Voorburg en Veurse Achterweg Leidschendam. Er wordt nu echter al ingezet op een sterkere concentratie van Stadsbeheer in Leidschendam. Mogelijk gaat de hele dienst daar in de toekomst heen.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. Voor de vestiging Veurse Achterweg suggereert de bestuurder een nieuwe toegangsweg vanaf de Noordsingel en de komst van een afval brengstation.

De gewenste studie kost 50.000 euro. Er zou gekeken moeten worden naar drie opties: revovatie van beide resterende vestigingen; renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van beide vestigingen; de hele dienst naar Leidschendam.

De vestigingen Einddorpstraat en Veurse Achterweg zijn verouderd en niet efficiënt. Er moet voor minstens 200.000 euro per jaar in geïnvesteerd worden, ook om aan eisen van duurzaamheid te kunnen voldoen.

Als de Einddorpstraat wordt opgegeven kan deze plek herontwikkeld worden. Er kunnen dan woningen komen. De gemeente onderhandelt al met de eigenaar van het terrein er naast (kaashandel Hoogendam) over de aankoop ervan. Hoogendam heeft daar bedrijfshallen en aan kantoorgebouw. Hij gebruikt de opstallen echter niet meer.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter