Burgemeester en wethouders willen extra subsidie verstrekken aan Theater Ludens. Deze heeft aangegeven geld tekort te komen om nieuwe activiteiten te organiseren. De gemeenteraad wordt voorgesteld om akkoord te gaan met een tijdelijke verhoging van de overheidsbijdrage.

Het college onderbouwt haar voorstel door te spreken van een “ ideale partner voor de gemeente voor de uitvoering van activiteiten vanuit de cultuurvisie die in 2015 door de raad is vastgesteld”.  Ludens heeft daar volgens  b en w uitstekende faciliteiten voor, zoals een mooie zaal met 150 plaatsen, een karaktervolle ontmoetingsruimte en hoogwaardige technische voorzieningen. Het college noemt Ludens dan ook een culturele hotspot in deze gemeente: een plek waar mensen samen cultuur beleven en maken en waar congressen, workshops en tal van veelzijdige theateractiviteiten plaatsvinden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter