Nieuws
Gemeente gaat nieuw stadskantoor verbouwen

Het Stadskantoor aan de Koningin Wilhelminalaan in Leidschendam, dat vorig jaar in gebruik werd genomen, wordt al weer verbouwd. De werken, die 1,7 miljoen euro kosten, zijn nodig om ambtenaren van de dienst Werk en Inkomen (W&I) een plek te geven, alsmede leden van het jeugdteam van het Centrum jeugd en gezin (CJG). Totaal 99 extra werkplekken. De gemeenteraad gaat akkoord.

W&I zit nu in gebouw Corbulo aan de Prins Bernhardlaan. Dat pand zal worden verlaten. CJG zit in de Waterlelie in de wijk Prinsenhof Leidschendam. Daar blijft straks nog een heel kleine unit zitten. Met de komst van de ambtenaren zijn 50 tot 60 parkeerplekken extra nodig rond het Stadskantoor. Volgens B&W is dat geen probleem.

Bij W&I komen jaarlijks 20.000 bezoekers. Die komen straks niet allemaal naar het stadskantoor, aldus wethouder Frank Rozenberg. De mensen zullen deels naar de Waterlelie gaan maar ook naar andere wijk- en dienstencentra. Die plannen worden nog uitgewerkt. Daarnaast wordt bekeken of er in de Voorburgse Herenstraat ook een voorziening kan komen.

Ondanks de forse investering levert de operatie op termijn een besparing op van 260.000 euro per jaar, aldus Rozenberg, vanwege wegvallen lasten voor Corbulo, mindere reiskosten, wegvallende postbezorging en effici├źnter kunnen werken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter