Nieuws
Gemeente betaalt mee aan nieuw Leidsenhage

De gemeente betaalt mee aan de renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage. Het gaat om 9,7 miljoen euro over de jaren 2016-2018. Dat heeft wethouder Frank Rozenberg bekend gemaakt. Bij de uitgaven gaat het om kosten voor het bouwrijp maken van gronden in het zogenoemde ‘openbaar gebied’. Dat wil zeggen, grond die formeel in handen is van de gemeente. Het gaat om 3,5 miljoen euro dit jaar, 4,6 miljoen in 2017 en 1,6 miljoen euro in 2018. Overigens krijgt de gemeente de kosten vergoed door Unibail-Rodamco, eigenaar van Leidsenhage en ontwikkelaars van de nieuwe plannen. Voor de gemeente gaat het zo om een ‘budgettair neutrale’ operatie. Inmiddels is de sloop van het kantorengedeelte in Leidsenhage begonnen. Deze zomer zal gestart worden met de bouw van het nieuwe Leidsenhage. Dat moet begin 2018 klaar zijn. De bouwkosten liggen tussen 200 en 300 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter