Nieuws
Koper voor deel grond Duivenvoordecorridor

Er heeft zich bij de gemeente een koper gemeld voor een deel van de grond in de Duivenvoordecorridor (DVC). Het gaat om een stuk land aan het westelijke uiteinde van Noortheylaan in Leidschendam, parallel aan sportpark Kastelenring.

De grond is in handen van de gemeente. Die heeft het stuk land gekocht ten behoeve van woningbouw als onderdeel van het DVC-project. Ter plekke zou landgoed Noorthey moeten verschijnen.

Nadat de gemeente 18,8 miljoen euro op de ontwikkeling van DVC had moeten afboeken, is besloten de plannen te wijzigen. De gemeente wil nu zelf geen woningbouw meer plegen tussen de N447 (weg naar Voorschoten) en de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam. In dit gebied ligt ook het onderhavige stuk land.

Met de koper is de gemeente nu in onderhandeling. Verantwoordelijk wethouder Frank Rozenberg denkt dat er direct na de zomer een resultaat zal zijn.

In hetzelfde gebied heeft de gemeente ook een stuk grond dat wordt aangeduid als ‘schakelstuk’: een lap grond achter de panden Veursestraatweg 191 en 193. Hier zou in de toekomst een nieuwe vestiging van Life & Garden moeten komen, tezamen met Vlinders aan de Vliet.

Tenslotte is er het complex van kwekerij De Bosrand, Noortheylaan 1d. Ook dat is grond in handen van de gemeente. Bezien wordt nu aan welke voorwaarden bouwers van deze grond in de toekomst zouden moeten voldoen. Daarvoor wordt een zogenoemde spelregelkaart opgesteld. Op grond daarvan wordt onderhandeld met marktpartijen en volgt mogelijk een aanbestedingsprocedure.

De gemeente wil de ontwikkelingen in het stuk van DVC tussen de N447 en de Vliet – lees: woningbouw – zelf ter hand nemen. Daartoe worden deelplannen uitgewerkt alsmede spelregelkaarten. Of er een nieuw bestemmingsplan komt voor de bouw is nog onzeker.  Begin 2017 wordt als start voor de aanleg van de hoofdstructuur genoemd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter