Nieuws
Historische ‘Orangerie’ wordt opgeknapt

De zogenoemde ‘Orangerie’, Vronesteyn 12 in Voorburg, wordt in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Het gebouw maakt deel uit van het rijksmonument Eemwijk; een buitenplaats aan de Vliet gebouwd in 1918.

Vronesteyn 12 is gekocht door GMB Vastgoed b.v., een onderneming van Godfried Brenninkmeijer. De Rotterdammer werkte 12 jaar voor FGH-bank, een vastgoedfinancier. Zijn eigen bedrijf zette hij in juni 2014 op. Het is gericht op handel in onroerend goed.

Eemwijk is een monument vanwege de cultuurhistorische, de architectuurhistorische en de stedenbouwkundige waarde en als een bijzonder onderdeel van de geschiedenis en de ontwikkeling van Voorburg.

De werken aan de Orangerie zijn gegund aan Current AU, een architectenbureau van de Iraanse Sholeh Mohtasham. Zij was in het verleden betrokken bij de mislukte aankoop van de Fonteinkerk ten behoeve van de Iraanse gemeenschap in Nederland. Zij werkt mee aan het opzetten van een bedrijvencentum aan de Ridder Snoeckaertlaan, een project dat vanuit Iran wordt gefinancierd.

GMB Vastgoed b.v. heeft tevens De Zonnehof, Vronesteyn 12b, aangekocht. Het oude school- en zorggebouw van Ipse de Bruggen zal worden gesloopt om er ‘iets moois’ neer te zetten. Voor de plannen is nog geen toestemming verleend door de gemeente.

De Zonnehof staat sinds 2012 leeg. Tot die tijd verzorgde Ipse de Bruggen er gehandicapte jongeren. Eind 2014 werd er een veiling van het gebouw georganiseerd. Medio 2015 werd het voor GMB Vastgoed aangekocht door makelaardij Homerun uit Den Haag.

(foto: Rijksmonumenten.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter