De gemeenteraad legt zich neer bij de verdere ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor (DVC). Het werken met een hoofdstructuur die vervolgens per deelgebied wordt uitgewerkt in zogenoemde spelregelkaarten stuit niet op bezwaren.

Dat bleek tijdens een raadsdebat over DVC. Woordvoerders van de fracties maakten geen woord vuil aan de 4,3 miljoen euro extra die DVC de gemeente gaat kosten door alle vertraging in de plannenmakerij. Ook ging niemand in op de interpretatie van de afspraak dat maximaal 15 procent van het gebied bebouwd mag worden. Vraagpunt is nog steeds wat precies onder die 15 procent wordt meegerekend.

Het recente bericht van verantwoordelijk wethouder Frank Rozenberg dat het eerder geboekte verlies op DVC van 18,8 miljoen euro met de nieuwe plannen mogelijk beperkt kan worden tot 9,7 miljoen euro, bleef onbesproken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter