De wijkcentra De Poort (Kastelenring Leidschendam) en Essesteijn (Elzendreef Voorburg) worden energiezuinig gemaakt. Dat heeft wethouder Floor Kist bekend gemaakt.

Beide centra kampen met hoge energiekosten omdat zij in oude, slecht onderhouden en tochtige gebouwen zitten. Zelfs met een door de gemeente verlaagde huur kunnen zij het financieel niet bolwerken.

Over hun toestand hebben zegslieden van beide wijkcentra geklaagd bij de gemeenteraad. Die trok zich het lot van beide centra aan doch het gemeentebestuur wees concrete maatregelen van de hand.

Het energiezuinig maken van beide centra geldt nu als een proefproject in het kader van de zogenoemde Duurzaamheidsagenda die Kist heeft uitgebracht.

In antwoorden op vragen van CDA-raadslid Aart Paardekooper liet Kist onlangs nog weten er geen bezwaar tegen te hebben als wijkcentra werden uitgerust met zonnepanelen. Daar is ook geld voor. De wethouder wil binnenkort met plannen komen om tien gemeentelijke panden met zonnepanelen uit te rusten. Of de wijkcentra daar bij zitten moet worden afgewacht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter