Nieuws
Recreatie en woningbouw voor Stompwijk

Recreatie en beperkte woningbouw moeten Stompwijk nieuwe impulsen geven. Dat  blijkt uit de Ontwikkelingsvisie Stompwijk die B&W hebben opgesteld. Wat de ontwikkeling van het bedrijfsleven betreft heeft de provincie nog geen groen licht gegeven.

Wat recreatie betreft willen B&W de oevers van De Nieuwe Vaart en de Jan Koenensloot toegankelijk maken voor recreanten. Aan de Jan Koenensloot zou een haventje moeten komen. Langs deze sloot voorzien B&W ook woningbouw inclusief appartementen.

stompwijklopen

Uit de kern van Stompwijk moeten er voor wandelaars en fietsers boerenlandpaden komen , het weidegebied in. Boeren moeten hun bedrijven meer afstemmen op recreatie en zorg voor het landschap. De tuin achter de Sint Laurentiuskerk zou toegankelijk moeten worden en gaan dienen als een groene oase.  Langs het Hazepad komen banken, de sloot wordt opgeknapt.

De Stompwijkseweg en de Doctor van Noortstraat worden een recreatieve route vooral bestemd voor langzaam verkeer. Bij het begin van de Stompwijkse weg, bij het viaduct onder de A4, komt een zogenoemd recreatief knooppunt met informatie over het gebied.

In Stompwijk is een beperkte toename van woningen nodig vooral voor Stompwijkers zelf. Ouderen en starters op de woningmarkt kunnen er nu geen betaalbare woningen vinden. Woningbouw is voorzien langs de Meerlaan. Die wordt ook opgeknapt en ‘groen’ gemaakt. Er zijn zorgen over de detailhandel in Stompwijk; die is er eigenlijk niet meer. Door recreatie en woningbouw zou ook die moeten kunnen opleven.

stompwijkwater

B&W willen bedrijven langs de Doctor van Noortstraat weg hebben. Daar zouden alleen detailhandel en horeca mogen zitten. Probleem is dat de bedrijfsterreinen in Stompwijk vol zitten en de provincie nog geen medewerking wil geven aan bedrijfsontwikkeling in de Meeslouwerpolder.

Het geplande Kulturhus moet hét ontmoetingspunt in Stompwijk worden, aldus B&W. Verder wordt gedacht aan de opzet van een poldermuseum. Om Stompwijk te promoten staan harddraverijen, jaarmarkt en optochten in de plannen.

De ontwerpvisie gaat nu een inspraakronde in. Daarna moet de gemeenteraad er nog mee akkoord gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter