De nieuwbouw van de basisscholen De Wegwijzer, Oude Bleijk Leidschendam, en Pius X, Fonteynenburglaan/Heeswijkstraat Voorburg, kan starten. De gemeente heeft met het bestuur van beide scholen, Panta Rhei, afgesproken de nieuwbouw onder haar goede te nemen. Dit vanwege de complexiteit. In het schooljaar 2018-2019 moeten de nieuwe  scholen klaar zijn.

De Wegwijzer zit met 292 leerlingen in een pand dat 39 jaar oud is. Voor de nieuwbouw is komend jaar 1 miljoen euro beschikbaar, in 2018 komt daar nog eens 2,4 miljoen euro bij. Het gebouw van Pius X is 60 jaar oud. Die school heeft 341 leerlingen. Voor de nieuwbouw is in 2018 3,75 miljoen euro uitgetrokken. De gemeenteraad heeft in beide gevallen al ingestemd met kredieten voor de voorbereiding van de nieuwbouw. Bij de Wegwijzer ging het om 100.000 euro, bij Pius X om 250.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter