Op elke straathoek in het oude centrum van Voorburg minstens twee agenten in ‘batlle dress’ inclusief wapenstok; rondom het centrum minstens tien ME-busjes; een tiental agenten te paard; een handvol met de fiets; nog een stelletje ‘normale’ politiebusjes en de camerawagen. Het centrum van Voorburg leek zondag rond het middaguur wel een vesting.

DSC00267

Aanleiding: de aankondiging van ADO-fans dat ze zich voor mars naar het Kyocerastadion gingen verzamelen in de Herenstraat. Na het nodige heen en weer besloot burgemeester Hans van der Sluijs dat te verbieden. Uiteindelijk kwamen zo’n 300 ADO-fans, de meesten in de traditionele geelgroene outfit bijeen op het terras van de vv Wilhelmus.  Van daar af werd koers gezet naar het stadion voor de laatste thuiswedstrijd dit seizoen van ADO tegen sc Heerenveen.

DSC00271

De supporters die te voet kwamen, of moet de fiets dan wel scooter, doorkruisten rustig het centrum van Voorburg op weg naar de Kerkbrug en sportpark Westvliet. Zelfs oponthoud voor een open brug mocht de pret niet drukken. Voor zover bekend deed zich geen enkel incident voor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter