Park Klaverweide in Voorburg ligt op een voormalige vuilstort. Om te voorkomen dat het afval aan de oppervlakte komt is het afgedekt met een laag schone grond van zo’n halve meter dikte. Gebleken is echter dat dit niet voldoende is. Daarom is de gemeente begonnen met het storten van meer grond met name langs de grasvelden maar ook her en der tussen de bomen en struiken. De activiteiten zullen binnenkort worden afgerond.

Vorig jaar ontstond er nog de nodige opschudding rond de vervuiling nadat bekend werd dat de gemeente 3 tot 4 miljoen euro uittrok voor de ‘nazorg’. Hans Holtrop, mede oprichter van de actiegroep Black Water Gate, meldde zich onmiddellijk. Volgens deze actiegroep stamt de vuilstort uit de periode 1950-1970 en is er ook zwaar vervuild bedrijfsafval terecht gekomen. Dat zou de oorzaak zijn van vele ernstige ziektegevallen bij omwonenden, zo stelde de actiegroep. Opruimen van het spul zou echter 800 miljoen tot 1 miljard euro hebben gekost.

Onderzoeken die de gemeente liet uitvoeren gaven aan dat er geen direct gevaar voor omwonenden bestond. In 2010 legde de actiegroep het loodje.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter