Nieuws
Verlies blijft bij Duivenvoordecorridor zegt wethouder

De ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor (DVC) zal ondanks de bouw van zo’n 300 woningen verliesgevend blijven. Dat heeft wethouder Frank Rozenberg gezegd tijdens een beraad met leden van Provinciale Staten over DVC. Als wethouder van financiën noemde Rozenberg dat ,,eigenlijk onaanvaardbaar.’’

Rozenberg wees op het eind 2014 ontstane verlies van 18,8 miljoen euro. Door een wijziging van de plannen, stijgende grond- en woningprijzen wordt dat verlies nu voorspeld op 9,8 miljoen euro. ,,Het project wordt nooit meer budgettair neutraal’’, aldus Rozenberg.  ,,Dat is weg.’’

De wethouder stelde dat in het nieuwe plan 8 procent van de oppervlakte waar vroeger kassen stonden wordt bebouwd. Dat is exclusief tuinen, parkeerplaatsen en wegen. Maximaal mag 15 procent verdwenen kassenoppervlak worden bebouwd. Rozenberg gaf aan dat niet te willen gaan doen omdat dan met name in het stuk tussen de N447 (de weg naar Voorschoten) en de Vliet een tweede Ypenburg of Leidschenveen zou ontstaan ,,en dat willen wij nu juist niet.’’

Rozenberg erkende dat het ‘moeilijk’ is om te werken met een voorspeld geringer verlies omdat dat nog in de toekomst gerealiseerd moet worden ,,en ik wil de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is’’, aldus de wethouder.

Gedeputeerde A. Bom-Lemstra zei het te betreuren dat zij niet eerder duidelijk heeft aangegeven dat de 15 procent bebouwing exclusief tuinen, parkeerplaatsen en wegen is. Zij sprak over ,,8 procent netto. Van muur tot muur.’’ De leden van Provinciale Staten legden zich na enige discussie neer bij de definitie van de 15 procent. Volgens de gedeputeerde is de gemeente goed bezig en is men zich zeer wel bewust van de groene waarde van het gebied bij de verdere ontwikkeling.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter