De archeologen die bij winkelcentrum Leidsenhage bezig zijn hebben een slachtplaats van dieren gevonden. Zij concluderen dat uit de vondst van een groot aantal dierlijke botten. De slachtplaats bevond zich achter een grote boom, die op zichzelf weer ten noord-westen stond van een boerderij.

Vanaf begin maart zijn archeologen bezig tussen Berberis en Burgemeester Banninglaan. Daar werden al sporen gevonden van een 500 jaar oude boerderij. De onderzoekers werken langzamerhand vanaf Berberis naar de Burgemeester Banninglaan. Telkens wordt weer een deel van het parkeerterrein open gegraven voor verder onderzoek.

Men is nu aangekomen in de noord-oost hoek, nabij de Noordsingel. Parallel aan de Burgemeester Banninglaan werden aanwijzingen gevonden voor een bouwsel; waarschijnlijk een tweede boerderij.

Formeel hadden de archeologen van Unibail-Rodamco, eigenaar van Leidsenhage, vijf weken de tijd voor hun speurwerk. Die periode is al lang overschreden en de archeologen zijn nog steeds niet klaar.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter