Wethouder Frank Rozenberg  – financiën en tevens verantwoordelijk voor woningbouw in de Duivenvoordecorridor (DVC) – heeft 6,4 miljoen euro toegevoegd aan de vrij besteedbare reserve van de gemeente. Volgens de bestuurder kan dat nu het DVC-project minder geld opslokt dan eerder gedacht.

Eind 2014 boekte de gemeente een verlies van 18,8 miljoen euro op het DVC-procent. Rozenbergs partij, GBLV, brak daarop met coalitiegenoot VVD. Er werd een nieuw plan voor DVC gemaakt. Daardoor kan het verlies volgens voorlopige berekeningen uitkomen op 9,8 miljoen euro.

Rozenberg heeft de 9,8 miljoen euro als uitgangspunt genomen voor nieuwe berekeningen. Inclusief rente komt hij uit op een verlies van 12,4 miljoen euro eind 2027. Dat is 6,4 miljoen minder dan het eerder berekende verlies.

Volgens de wethouder is er derhalve minder geld in de reserves nodig voor DVC. De resterende 6,4 miljoen euro valt dus als het ware ‘vrij’ en kan aan andere zaken besteed worden.

Vorige week verklaarde Rozenberg bij Provinciale Zaken in het kader van DVC nog de huid niet te willen verkopen voordat de beer geschoten is. Bekend is dat de gemeentelijke financiële reserves minder dan 27 miljoen euro belopen; een kritische grens volgens het vorige college van B&W wil de gemeente in financiële zin niet onder curatele van het rijk komen te staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter