Nieuws
‘Nieuw beleid’ coalitie stokt

Het ‘nieuwe beleid’ van de coalitie GBLV, D66, PvdA en GroenLinks stokt. In 2015 werd er 757.000 euro aan uitgegeven. Dat terwijl in de coalitieakkoord 1,35 miljoen euro uitgetrokken was. Dat bedrag was nadat de coalitie van start was gegaan bovendien al opgetrokken naar 1,48 miljoen euro.

Dit blijkt uit de Jaarrekening 2015 die wethouder Frank Rozenberg aan de gemeenteraad heeft gezonden.

Bij het ‘nieuwe beleid’ ging het om extra uitgaven voor sociale structuur, sociale ondersteuning, groene woongemeente, economie/ruimtelijke kansen en bestuur/organisatie/veiligheid. Er is in 2015 op alle terreinen veel minder geld uitgegeven dan de coalitie eerder aankondigde.

Voor de periode 2015-2018 had de coalitie van GBLV, VVD en D66 5,6 miljoen euro bestemd voor nieuwe beleidsaccenten. Nadat de VVD eind 2014 uit de coalitie verdween en GBLV plus D66 verder gingen met PvdA en GroenLinks werd het bedrag voor ‘nieuw beleid’ verhoogd naar dik 8 miljoen euro.

Een dekking van die extra uitgaven was er echter niet. De coalitie kondigde aan die nog te zullen gaan vinden. Het minder uitgeven dan eerder gedacht kan een methode zijn om dat probleem op te lossen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter