Nieuws
‘Geheime’ commissie bepaalt stadsbeeld

Twee architecten/stedenbouwkundigen, werkzaam voor het Rotterdams bureau Dorp, Stad&Land, bepalen hoe Leidschendam-Voorburg er uit ziet. Het duo vormt de welstand- en monumentencommissie van de gemeente. Wanneer de commissie vergadert en waarover wordt niet publiek gemaakt.

Ilse Boot (48) en Martijn Oosterhuis (42) beslissen over omgevingsvergunningen bij bouwprojecten en over wijzigingen van monumenten. Ze geven de gemeente advies over gevelreclame, de kwaliteit van reeds bestaande bouw en de ontwikkeling van de omgeving in de toekomst.

De commissie vergadert op oneven weken digitaal. Op even weken houdt men zitting in het servicecentrum, Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

Wanneer de commissie vergadert, wat de agenda is alsmede verslagen van de beraadslagingen zijn digitaal op te vragen. Alleen maakt de commissie niet actief bekend wanneer men vergadert en waarover. Volgens B&W beslist de commissie daar zelf over. Een ingrijpen wordt niet overwogen.

Raadscommissies kondigen hun vergaderingen wel vooraf aan inclusief de agenda en de stukken die besproken zullen worden. Via de site van de gemeente zijn de beraadslagingen ook live in beeld en geluid te volgen.

De zaak is actueel nu de commissie heeft ingestemd met een gevelwijziging Schoolstraat 43. Schoolstraat 43 maakt onderdeel uit van de buitenplaats ‘In de Wereldt is veel Gevaer’, een laat achttiende eeuws landhuis aan de Vliet. Het complex bestaat uit acht adressen. Schoolstraat 43 is het koetshuis. Waar de gevelwijziging exact uit bestaat is onduidelijk. Vermoedelijk gaat het om de raamkozijnen en deurposten, inclusief schilderwerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter