Tuinders in de Duivenvoordecorridor (DVC) die de gemeente uitkocht om zo plaats te maken voor woningbouw en natuurontwikkeling, kregen te veel geld. ,,Het heeft ons goud geld gekost’’, liet wethouder Frank Rozenberg (financiën) zich ontvallen tegenover raadsleden.

De bestuurder leek daarmee een bericht van Vlietnieuws.nl te bevestigen. Vlietnieuws.nl onthulde dat de tuinders een veel te hoge vergoeding kregen per vierkante meter; ver boven de marktprijs. De gemeente gaf zo 66 miljoen euro uit terwijl dat bedrag tussen 16,5 en 23 miljoen euro had moeten liggen.

Tot nu toe weigerde de gemeente officieel op het bericht te reageren. Dit in verband met economische belangen en de onderhandelingspositie van de gemeente. De gemeente wil overigens nog één of twee stukken grond in het gebied opkopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter