Nieuws
Probleem rond Sytwendebrug

Er zijn problemen ontstaan rond de Sytwendebrug, de oeververbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Cornelis Voorhoevelaan en de Vlietweg. De brug wordt nu nog handmatig open en dicht gedaan. Dat zou tijdelijk zijn. De provincie Zuid-Holland zou de opening en sluiting mechanisch maken zodat dit van afstand kon gebeuren. Volgens de provincie gaat dat echter 1,1 miljoen euro kosten, plus nog 75.000 euro per jaar. Dat geld wil men er niet voor uittrekken. Nu moet er telkens als er een te hoog schip langskomt een ambtenaar oer scooter vanaf het sluiscomplex in Leidschendam naar de Sytwendebrug toerijden om deze te openen en weer te sluiten. Voor de ombouw naar afstandsbediening was door het voormalige gewest Haaglanden 150.000 euro gereserveerd. Dat geld is er niet aan besteed.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter