Nieuws
Weer miljoenen zorggeld over

Er blijft dit jaar weer 3,65 miljoen euro aan ‘zorggeld’ voor ouderen en jongeren over. Dit blijkt uit een nota van wethouder Frank Rozenberg (financiën) aangaande de gang van zaken met de financiën van dit jaar. Onlangs meldde de wethouder dat de gemeente vorig jaar een meevaller had van 5,5 miljoen euro in de zorguitgaven.

Tegenover de 3,65 miljoen die dit jaar overblijft staan ook tegenvallers van 1,9 miljoen euro in de zorg. Per saldo blijft er dus een meevaller van 1,75 miljoen euro over. Rozenberg denkt de komende jaren nog eens een miljoen euro op de zorg te kunnen ‘verdienen’.

Bij de huishoudelijke hulp aan ouderen blijft dit jaar 1,86 miljoen euro onbesteed, bij het vervoer van ouderen 365.000 euro. Omdat er minder huishoudens blijken die veel problemen hebben, bespaart de gemeente ook zo’n 355.000 euro op de kosten van een speciaal team dat was opgezet om die mensen te helpen.

Tegenvallers bij de zorg zijn de jeugdhulp (728.000 euro), het leerlingenvervoer (322.000 euro) en de mindere inkomsten uit eigen bijdragen (684.000 euro).

Rozenberg denkt dit jaar op de hele gemeentelijke begroting meer geld over te houden dan gedacht. Dat op basis van de ontwikkelingen tot begin mei. Gerekend was op een positief saldo van 195.000 euro. De wethouder schat de plus nu hoger in: 883.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter