De huurders van wijkcentrum De Blauwe Tram aan de Oude Trambaan in Leidschendam, kunnen de huur niet mee opbrengen. Het wijkcentrum is de thuisbasis van de gelijknamige wijkvereniging die de wijken de Rietvink en ’t Lien omvat.

De huur is niet meer op te brengen nu de gemeente de subsidie heeft verlaagd. Omdat de gemeente echter garant staat voor de huur moet er per jaar 50.000 euro betaald worden. Dat heeft wethouder Frank Rozenberg (financiën) bekend gemaakt.

Vorig jaar trokken de huurders van de wijkcentra De Poort (Leidschendam) en Essesteijn (Voorburg) ook al aan de bel omdat zij de huur, inclusief de energiekosten, niet meer konden opbrengen. Ook daarbij werd als reden onder meer de verlaging van gemeentelijke subsidies aangegeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter