Nieuws
Kanaal van Corbulo doorkruist Duivenvoordecorridor

Het Kanaal van Corbulo kan de plannen voor woningbouw in de Duivenvoordecorridor (DVC) danig in de war sturen. De waterweg uit de Romeinse tijd liep door het gebied, al weet niemand waar precies. Archeologisch onderzoek zal dat moeten gaan uitwijzen. Dat onderzoek kan de DVC-ontwikkeling danig verstoren.

Bij de gemeente bestaat de wens om het kanaal, als dit wordt gevonden, te verbeelden. Dat zal echter moeten gebeuren door de partij die het gebied gaat ontwikkelen. Op grond van het door Nederland getekende Verdrag van Malta zouden de restanten van het kanaal beschermd moeten worden.

Het kanaal van Corbulo is ongeveer in het jaar 50 gegraven. Het was in gebruik tot circa 270. Corbulo was en Romeins veldheer. Er zijn restanten van het kanaal gevonden in de Starrenburgerpolder te Voorschoten en in de wijk De Rietvink in Leidschendam. Tussen beide ligt DVC.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter