De gemeente investeert komend jaar bijna 1,3 miljoen euro in een fietspad onder het Randstad Railspoor door waardoor een verbinding ontstaat tussen de Nicolaas Beetslaan en de Schipholboog. Tegelijk wordt 1,7 miljoen euro gestoken in het doortrekken van de zogenoemde Velostrada vanaf de Sytwendetunnel via Populierendreef en Appelgaarde tot de Schipholboog.

De Appelgaarde en Populierendreef worden fietsstraat; fietsers zijn hier hoofdgebruiker van de weg, auto’s zijn te gast. Op de kruising met de Hofzichtlaan komen vrij liggende fietspaden. Het fietspad in de Schipholboog wordt aangepast en opnieuw geasfalteerd.

Aan fietsenstallingen bij station Leidschendam-Voorburg wordt nog dit jaar 464.000 euro uitgegeven. Voor soortgelijke voorzieningen bij station ’t Loo staat 100.000 euro geboekt, uit te geven in 2017. Voor een fietsroute Weigelia (winkelcentrum Leidsenhage) staat 350.000 euro klaar te besteden in 2018. Verder staat het asfalteren van de fietsroute langs de Vliet, plus mogelijke ombouw naar fietsstraat op het lijstje: uitgaven 180.000 euro, mogelijk al komend jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter