Nieuws
Plan voor 347 sociale huurwoningen

B&W willen binnen twee jaar het aantal sociale huurwoningen met 347 verhogen. Daaronder 130 tijdelijke woningen die op kantorenterrein Overgoo neergezet moeten worden. Het gaat dan om appartementen die daar maximaal tien jaar blijven staan.  Ze zouden nog dit jaar gebouwd moeten worden.

Dit blijkt uit een brief van wethouder Floor Kist aan de gemeenteraad. De appartementen op Overgoo zijn vooral bedoeld voor statushouders: asielzoekers die mogen blijven. Voor hen zijn jaarlijks 100 tot 136 woningen nodig. Van de op Overgoo neer te zetten appartementen zijn er tien voor grotere gezinnen gedacht.

Aan De Star willen B&W 107 sociale huurwoningen neerzetten waaronder 35 ééngezinswoningen, 36 kleine- en 35 grote appartementen. Die moeten er begin 2018 staan. Aan de Rijnlandlaan zijn 110 sociale huurwoningen gedacht, allemaal appartementen: 66 kleine en 44 grote. Deze zouden eind 2017 gerealiseerd moeten zijn.

Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad nog voor de zomer met de plannen instemt. Voor nader onderzoek is 150.000 euro nodig. De voornemens op Overgoo vergen ook nog eens 700.000 euro. Bij De Star moet nog wel gekeken worden of de woningbouw daar kan in verband met het bedrijventerrein dat er vlak bij ligt.

Er is volgens Kist een enorm tekort aan sociale huurwoningen voor  jongeren, kwetsbare groepen, ouderen en urgent woningzoekenden. Woningcorporaties ViDomes en Wooninvest leveren maar 50 tot 100 nieuwe sociale huurwoningen per jaar. Voor elke goedkoper huurwoning die vrij komt zijn er zo’n 200 belangstellenden. Starters op de woningmarkt wachten zo’n twee jaar voordat ze een goedkope woning hebben gevonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter