Nieuws
Winkeleigenaar Damcentrum: ‘Wethouder zit er naast’

De voorstelling van zaken over de winkelleegstand op het Leidschendamse Damplein die wethouder Floor Kist de gemeenteraad heeft doen toekomen, klopt niet. Dat stelt Emile Gassler, eigenaar van de panden.

In antwoorden op vragen van VVD-raadslid Bart Eleveld liet Kist weten dat beraad met de eigenaar om tot oplossingen te komen tot nu toe niets had opgeleverd. Gassler: ,,Tot nu toe is er geen beraad met mij geweest en dus is het onjuist om te zeggen dat dat beraad met mij tot nu toe niets heeft opgeleverd. Dit lijkt op zwartepieten en suggereert dat er met mij niet te praten valt. Het tegendeel is waar.’’

Het feit dat Kist nu een beraad met alle betrokkenen aankondigt onder leiding van een externe deskundige ontlokt Gassler een diepe zucht. ,,Dat het beraad gaat plaatsvinden onder leiding van een onafhankelijke expert van buitenaf is wat mij betreft prima, maar waarom? De wethouder kan het beraad beter zelf naar zich toetrekken want dan kunnen er direct spijkers met koppen worden geslagen en weten we ook direct van elkaar wie nu wat wil en wie nu wat blokkeert. Kortom het wordt tijd voor beraad, maar dan in de eerste plaats tussen mij en de wethouder. Dan heb ik tenminste een keer de kans om Kist te informeren hoe het nu in werkelijkheid zit.’’

DSC00222

Volgens Gassler is het de wethouder die weigert om een keiharde toezegging van een vorige wethouder te honoreren, reden waarom het Spaanse restaurant nog steeds niet open is. Dat er geen basisvoorziening als een wc in de winkelpanden zou zitten, zoals Kist beweert, is onjuist zegt Gassler. Alleen is het zo dat de huurder zelf mag aangeven waar die wc moet komen. Dus zit hij niet standaard gemonteerd.

Gassler bestrijdt ook dat er geen of weinig onderhoud aan de leegstaande panden wordt gepleegd, zoals Kist stelde, doelende op het feit dat de ramen niet werden gelapt terwijl dat wel was toegezegd. Gassler: ,,Ik heb onlangs de centrummanager van de gemeente Jacq Cornelissen nog gesproken die verheugd was dat de ramen gelapt waren. Wat voor onderhoud bedoelt hij? Het is allemaal pas gebouwd nieuw onroerend goed.”

Gassler valt ook over Kists stelling dat hij vrij hoge huren zou vragen voor de panden, een mogelijke reden voor leegstand. ,,Hoe komt hij daarbij? Hij weet nergens van en heeft nog nooit met mij gesproken’’, reageert de eigenaar van de panden boos.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter