Nieuws
B&W kunnen plan voor 350 sociale huurwoningen uitwerken

B&W mogen plannen voor de bouw van 347 sociale huurwoningen op de locaties De Star, Overgoo en Rijnlandlaan verder uitwerken. Dat bleek tijdens een vergadering van een raadscommissie. Alleen de VVD keerde zich tegen de voornemens.

Verantwoordelijk wethouder Floor Kist noemde het aantal woningen ,,een druppel op een gloeiende plaat.’’ Met het aantal doet de gemeente het maximale op de haar ter beschikking staande grond. Dat is ook nodig vanwege de ,,enorme achterstand’’ die de gemeente aan sociale huurwoningen kent.

De woningcorporaties ViDomes en Wooninvest betalen de plannen voor De Star en Rijnlandlaan. Overgoo moet de gemeente zelf bekostigen. Daarvoor is 700.000 euro nodig. Bij Overgoo gaat het om 130 tijdelijke woningen (appartementen) die daar maximaal tien jaar blijven staan.  Ze zijn vooral bedoeld voor statushouders: asielzoekers die mogen blijven. De panden zouden er nog dit jaar moeten staan.

Aan De Star willen B&W 107 sociale huurwoningen neerzetten waaronder 35 ééngezinswoningen, 36 kleine- en 35 grote appartementen. Die moeten er begin 2018 staan. Aan de Rijnlandlaan zijn 110 sociale huurwoningen gedacht, allemaal appartementen: 66 kleine en 44 grote. Deze zouden eind 2017 gerealiseerd moeten zijn.

Woordvoerders van alle fracties hamerden op de bouw van seniorenwoningen. Er werden zorgen geuit over de bouwplannen voor de Rijnlandlaan waar ook twee scholen en een turnhal komen. Dat wordt allemaal te vol, zo was de algemene stemming. Er zouden dan ook minder woningen moeten komen waarbij er in plaats van appartementen gedacht moet worden aan ééngezinswoningen.

Kist beloofde met alle wensen rekening te houden bij de uitwerking van de voornemens. ,,Als we vastlopen komen wij bij u terug.’’ Hij gaf aan dat er bij private bouwers en ontwikkelaars nauwelijks belangstelling is voor sociale huurwoningen. Die willen echter wel huurwoningen bouwen in het zogenoemde ‘middensegment’ (maandhuren tussen 700 en 1000 euro). Dat bevordert echter wel de doorstroming op de woningmarkt, aldus Kist.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter