Nieuws
Wegennet niet berekend op groter Leidsenhage

Het wegennetwerk rond winkelcentrum Leidsenhage is niet berekend op een grotere toestroom van klanten. De wegen worden volgens de huidige plannen ook niet aangepast als Leidsenhage door de renovatie en uitbreiding veel groter wordt en meer mensen moet aantrekken.

In het bestemmingsplan Leidsenhage zijn geen werken opgenomen aan de Heuvelweg, Burgemeester Banninglaan of Noordsingel; de wegen direct rondom het winkelcentrum dat straks ‘The Mall of the Netherlands’ gaat heten.

Leidsenhage trekt nu 7,5 miljoen bezoekers per jaar. Er zijn 110 winkels en 3000 parkeerplaatsen. Met de renovatie en uitbreiding mikt eigenaar Unibail Rodamco op 12 tot 14 miljoen bezoekers per jaar. Er komen 230 winkels in het nieuwe winkelcentrum. Het aantal parkeerplaatsen stijgt naar 4000. Bovendien komen er nieuwe publiekstrekkers zoals een megabioskoop en een twintigtal eetgelegenheden.

Op drukke dagen staan de Heuvelweg en de Noordsingel nu al vast vanwege bezoekers van Leidsenhage. Dat leidt ook tot opstoppingen op de N14. De N14 zit al vrijwel op zijn maximale capaciteit. De weg zal pas rond 2030 ontdaan kunnen zijn van de gelijkvloerse kruisingen in Leidschendam-Voorburg, mits het benodigde geld daarvoor gevonden wordt. Voor de kruisende wegen blijven er wel bovengrondse op- en afritten met de N14. Het nieuwe Leidsenhage moet in 2019 open gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter