Nieuws
Bronwasser roept hulp B&W in

Mevrouw I. Bronwasser, verbonden aan de damesmodezaak Bronwasser Collection in Leidsenhage, heeft  burgemeester Van der Sluijs en hoofd bouwinspecteur ing.  M. B. opgeroepen er direct voor te zorgen dat de sloop- en bouwwerkzaamheden aan de Kamperfoelie worden stopgezet. Haar broer, Ph. Bronwasser, bezit daar de panden Kamperfoelie 16-18.

Volgens I. Bronwasser is er sabotage aan de belendende winkelpanden te Kamperfoelie gaande door de in 2016 gewijzigde  sloop- en bouwwerkzaamheden aan de Weigelia en Kamperfoeliehof met ernstige gevolgen voor het belendende winkelpand Kamperfoelie 16-18. De werkzaamheden worden in opdracht van Unibail Rodamco, eigenaar van Leidsenhage, uitgevoerd.

In een open brief gericht aan B&W van Leidschendam-Voorburg rept I. Bronwasser over ‘fraudepraktijken’. Zij verwijst daarbij naar Italiaanse praktijken waar bouwbedrijven de maffia inschakelen. Volgens haar lijken de Nederlandse (kartel)praktijken daarop.

Volgens I. Bronwasser kunnen bouwkartels en de maffia in Nederland bestaan omdat de overheid de andere kant op kijkt en dat vrijwillig en gratis. I. Bronwasser stelt dat een overheid adequaat moet functioneren zodat wetten worden gehonoreerd en nagekomen. Dit ook om sociale bescherming te waarborgen van mensen in nood die kwetsbaar zijn.

De open brief – onder de titel ‘Een open protestrapport tegen fraudepraktijken’- hangt op de etalageruiten van Bronwasser Collection inclusief oproepen als ‘stop sabotage. Voorkom praktijken te Kamperfoelie onder dekmantel van renovatie/herontwikkeling’.

De sloopwerkzaamheden zijn tot de achtergevel van Kamperfoelie 16-18 gevorderd. Onlangs is een deel van de stalen trap die als vluchtroute diende vanaf de eerste etage, weggehaald. Er is ook een afgesloten bouwhek geplaatst waardoor de vluchtweg vanaf de begane grond aan de achterkant van het pand geblokkeerd is. Het afsluiten van vluchtwegen is wettelijk niet toegestaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter