Nieuws
Sytwendepark weer op slot

Het Sytwendepark gaat weer op slot. Tijdens de aanstaande schoolvakantie is het park tussen 22.00 uur en 07.00 uur afgesloten. Datzelfde geldt op de vrijdag- en zaterdagavond tussen 9 juli en 1 november. De nieuwe regeling wordt eind dit jaar geëvalueerd en eventueel aangepast voor 2017.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad geschreven. De maatregelen kosten dit jaar 6500 euro. Dat geld heeft de bestuurster gevonden binnen de begroting.

Enkele jaren geleden besloot de gemeente de afsluiting van het park gedurende de avond en nacht te staken. Het kostte te veel geld. Dat leidde er volgens buurtbewoners toe dat hangjongeren bezit namen van het park. Die zorgden voor overlast en vandalisme. Er werden drugsdealers gesignaleerd. Uit omringende tuinen werd gestolen.

De gemeenteraad nam eind 2015 een motie aan het park weer als vanouds ’s avonds en ’s nachts dicht te doen. Daar wilde Stemerdink toen niet ook. Ze wilde eerst met de omwonenden gaan praten. Uit dat beraad zijn nu de maatregelen gerold die de wethouder afkondigt.

Overigens willen een aantal leden van het buurt preventieteam ook los van dat team gaan optreden in het park. Dit idee wil Stemerdink nog nader uitwerken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter